Duguláselhárító szer

Duguláselhárító vegyszerek

A duguláselhárító szerekről

A konyhai és fürdőszobai lefolyók gyakori dugulásai szinte elkerülhetetlenek a mindennapi használat során. Az ételmaradékok és hajszálak gyakran okoznak elzáródásokat, ami makacs szennyeződések felhalmozódásához vezet.

Manapság számos duguláselhárító termék áll rendelkezésre a háztartások számára, különböző formákban. A folyékony típusú duguláselhárító szerek különösen népszerűek, de a granulátum formájú tisztítószereket is széles választékban találhatjuk. Ezek a termékek gyakran lúgos kémhatásúak, tartalmazhatnak hipót és nátrium- vagy kálium-hidroxidot. A folyadék állagú termékek gyakran hatékonyabbak, mint a granulátumok, ezért a savas alapú tisztítószerek, amelyek jellemzően nagy koncentrációban tartalmazzák a kénsavat, nagy népszerűségnek örvendenek. Ezek a termékek képesek feloldani a lefolyóban megrekedt zsiradékot és papírt is.

Mielőtt szakembert hívnánk, érdemes kipróbálni ezeket a könnyen hozzáférhető tisztítószereket, amelyek gyors megoldást kínálhatnak. Számos termék azonnali hatást ígér, így hamar kiderül, mennyire komoly a probléma. A háztartási duguláselhárító szerek többnyire gélszerű vagy kristályos formában kaphatók, közös jellemzőjük a maró hatás.

A lefolyótisztító vegyszerek típusai

A piacon többféle duguláselhárító készítmény érhető el, amelyek eltérő hatóanyagokkal és formákkal rendelkeznek. A legnépszerűbbek a folyékony formájú vegyszerek, de granulátum formájában is kaphatóak. Ezek általában lúgos vagy savas kémhatásúak, és hatóanyagaik között gyakran megtalálható a hipó, nátrium- vagy kálium-hidroxid, illetve magas koncentrációjú kénsav.

Hogyan működnek ezek a vegyszerek?

A duguláselhárító vegyszerek áthatolnak a lefolyóban felhalmozódott szennyeződésen, és feloldják azt. A lúgos termékek szappanosítják a zsírokat, míg a savas vegyszerek maró hatásukkal oldják fel a makacs elzáródásokat. A legtöbb vegyszer gyorsan hat, így hamar látható lesz az eredmény.

Használatuk biztonságos alkalmazása

Fontos, hogy a duguláselhárító vegyszerek használatakor kövessük a biztonsági előírásokat. Mindig viseljünk védőkesztyűt és szemvédelmet, és kerüljük a vegyszer bőrrel vagy szemmel való érintkezését. A vegyszert óvatosan öntsük a lefolyóba, hogy elkerüljük a fröccsenést, és mindig jól szellőztessünk a használat során.

Mr muscle lefolyótisztító

A gyártó állítása szerint a granulátum közvetlenül a lefolyóban kezdi el entzimatikus munkáját. Ez a rendkívül hatékony termék széles körben elérhető az átlagfogyasztók számára is, és alkalmas mind fém, mind műanyag csőrendszerek tisztítására. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy ha nem megfelelően használjuk, káros lehet az egészségre. A granulátum 20-25 percen belül eléri a teljes hatékonyságát, azonban a használata során ajánlott gondoskodni a megfelelő szellőztetésről.

A Mr. Muscle Lefolyótisztító képes megbirkózni még a legmakacsabb eldugulásokkal is, miközben hatékonyan küzd a dugulásokból fakadó kellemetlen szagok ellen. Ez a termék rövid idő alatt, már 5 perc elteltével érezhető eredményt hoz, közvetlenül a probléma forrásánál fejtve ki hatását, így biztonságosan használható minden típusú lefolyócsőben.

mr muscle lefolyótisztító, és mr muscle lefolyótisztító gél

Mr muscle lefolyótisztító gél

Hatékonyan megszünteti az erőteljes dugulásokat. Különösen jó hatással van a haj- és szappanmaradványok által okozott dugulásokra. Kíméli a lefolyócsöveket Biztonságosan használható minden típusú lefolyóban

  1. Töltsön a lefolyóba a termékből fél litert

  2. Hagyja állni 5 percig ha a dugulás makacs, engedje hosszabb ideig hatni.

  3. Öblítse le forró vízzel, szükség esetén ismételje meg a folyamatot.

Figyelem: Óvatosan bontsa fel a csomagolást. Kerülje a használatát WC-kben, latrinákban és szennyvíztartályokban. Aranyozott vagy sérült króm felületeken ne alkalmazza. Ne nyomja össze, ne töltse újra, ne öntse ki, ne pumpálja.

Nátronlúg duguláselhárító szer

Nátronlúg, más néven nátrium-hidroxid, egy erőteljes vegyszer, amelyet gyakran használnak duguláselhárító szerként az iparban és néha otthoni környezetben is. Egy erős lúgos kémhatású anyag, amely hatékonyan oldja fel a lefolyókban található organikus anyagokat, mint például hajat, ételmaradékokat és zsírokat, ezzel megszüntetve a dugulásokat.

Azonban nagy óvatossággal kell kezelni, mivel erős maró hatása miatt bőrre, szemre és egyéb érzékeny felületekre kerülve súlyos égési sérüléseket okozhat. A nátronlúg használatakor fontos biztonsági intézkedéseket betartani, mint például védőkesztyű és szemüveg viselése, valamint a termékkel való munka során megfelelő szellőztetés biztosítása.

A nátronlúgot tartalmazó duguláselhárító szereket általában súlyos, makacs dugulások esetén alkalmazzák, ahol más, kevésbé erős termékek már nem hoznak eredményt. Fontos megjegyezni, hogy bár hatékony, a nátronlúg használata nem ajánlott minden típusú csőrendszerben, különösen az idősebb, korrózióra hajlamos vagy műanyag csövek esetén, ahol a kémiai reakció károsíthatja a csőanyagot.

Brilliance duguláselhárító szer

A Brilliance Duguláselhárító a lefolyók dugulásainak megszüntetésére lett tervezve, hogy megfeleljen a felhasználók ezzel kapcsolatos igényeinek. Efficience a konyhai és fürdőszobai elzáródások – mint például ételmaradékok, zsír, szappan és haj okozta problémák – megszüntetésében, továbbá a csövek teljes zsírtalanításával hosszabb ideig megőrzi a lefolyók tisztaságát. Kerülje a termék használatát WC-ben, különösen szilárd anyagok okozta elzáródásoknál, és ne használja horganyzott vagy alumínium felületeken!

Alkalmazási útmutató Dugulás megszüntetése esetén: Töltse a lefolyóba 2 dl duguláselhárítót, majd hagyja a rendszert használaton kívül 20 perc és 2 óra közötti időtartamra. Ez idő után öblítse ki bőséges meleg vízzel!

Rendszeres karbantartás és a dugulások megelőzése érdekében: Hetente vagy havonta, az igényeknek megfelelően öntsön 1 dl duguláselhárítót a lefolyóba. A termék alkalmazása után szintén hagyja a rendszert használaton kívül 20 perc és 2 óra között, majd öblítse át meleg vízzel!

brilliance duguláselhárító vegyszer

BÚVÁR LEFOLYÓTISZTÍTÓ GRANULÁTUM

Ez a hideg vízben oldódó lefolyócső-tisztító granulátum kiválóan alkalmas a legmakacsabb dugulások és kellemetlen szagok megszüntetésére. A biztonság érdekében figyelmesen kövesse a használati utasításokat és a biztonsági figyelmeztetéseket.

Fontos tudnivalók:

  • Soha ne használjon meleg vizet a termékkel!
  • Kerülje a túladagolást és az alumínium felületeken való használatot.
  • Műanyag lefolyóknál óvatosan bánjon vele, mivel a hő károsíthatja.
  • Ne keverje más tisztítószerekkel.
  • Szóródás esetén azonnal takarítsa fel és öblítse le hideg vízzel.

Veszélyességi figyelmeztetések: Nátrium-hidroxidot tartalmaz, ami súlyos égési sérüléseket és szemkárosodást okozhat. Használjon védőfelszerelést, és tartsa távol a gyerekektől. Szembe kerülés vagy lenyelés esetén azonnal öblítse ki és forduljon orvoshoz.

Tárolása: Száraz, hűvös helyen, az eredeti csomagolásban. Szobahőmérsékleten tárolandó, és a gyártástól számított 2 évig megőrzi minőségét.

Használat: Dugulásnál távolítsa el a vizet és a szűrőket, szórjon be két kupaknyi granulátumot, majd öntsön rá egy pohár hideg vizet. Hagyja állni 20-30 percig, aztán öblítse le bőséges hideg vízzel. Szagok és dugulások megelőzésére hetente használjon fél kupaknyit. Mindig zárja vissza a flakont használat után.

BÚVÁR LEFOLYÓTISZTÍTÓ GRANULÁTUM és duguláselhárító szer

Szi-Ti duguláselhárító szer

A Szi-Ti lefolyótisztító kifejezetten kádak, mosogatók és mosdók lefolyóinak karbantartására és dugulásainak megszüntetésére lett tervezve.

Alkalmazása egyszerű: az eldugult terület méretétől függően szórjon bele 4-5 kanálnyi tisztítószert, majd öblítse le 1-2 dl meleg vízzel, hogy a szifonba jusson az anyag. Hagyja állni legalább egy órán át, aztán alaposan öblítse ki a rendszert bő vízzel.

A rendszeres használat, javasolt havonta egyszer, megelőzi a dugulások kialakulását. A Szi-Ti egy nátrium-hidroxidot tartalmazó fehér, kristályos por és alumíniumforgácsok inhomogén keveréke, mely különösen hatékony a szifonok és csövek tisztításában. Figyelmeztetünk, hogy a termék maró hatású, ezért használata során kesztyű viselése ajánlott. A tisztítószer száraz lefolyóba történő bejuttatása után azonnal reagál a vízzel, savas reakciót indítva el. Alkalmazható fürdőkádakban, mosogatókban és fürdőszobai csapoknál, de WC-k dugulásainak elhárítására nem javasolt. Könnyűfémekkel és cinkkel érintkezve mérgező gázok keletkezhetnek, óvatosság szükséges.

Szi-Ti lefolyótisztító
Ha a duguláselhárító szerek nem vezetnek eredményre

Amennyiben a szokásos házi módszerek és kereskedelmi duguláselhárító szerek nem hoznak megoldást a lefolyó problémáira, vállalkozásunk készen áll arra, hogy gyors és hatékony segítséget nyújtson Önnek. Cégünk, amely Budapesten és Pest megye területén tevékenykedik, széles körű szakértelmet kínál a duguláselhárítás minden aspektusában.

Szakembereink magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtanak, legyen szó akár a lakossági, akár az ipari szektor dugulásproblémáiról. Modern technológiákat és eszközöket használunk, mint például a nagynyomású vízsugár és a speciális spirális eszközök, amelyekkel hatékonyan szüntetjük meg az eldugult csatornák és lefolyók okozta problémákat.

Cégünk kiemelten figyel a gyorsaságra és az ügyfelek elégedettségére, így garantáljuk, hogy szolgáltatásaink nem csak azonnali megoldást nyújtanak, hanem hosszú távon is megelőzik a további dugulások kialakulását. Ha tehát megbízható, gyors és hatékony duguláselhárító szolgáltatásra van szüksége Budapesten vagy Pest megyében, forduljon hozzánk bizalommal.

Duguláselhárítás I. kerületDuguláselhárítás II. kerület
Duguláselhárítás III. kerületDuguláselhárítás IV. kerület
Duguláselhárítás V. kerületDuguláselhárítás VI. kerület
Duguláselhárítás VII. kerületDuguláselhárítás VIII. kerület
Duguláselhárítás IX. kerületDuguláselhárítás X. kerület
Duguláselhárítás XI. kerületDuguláselhárítás XII. kerület
Duguláselhárítás XIII. kerületDuguláselhárítás XIV. kerület
Duguláselhárítás XV. kerületDuguláselhárítás XVI. kerület
Duguláselhárítás XVII. kerületDuguláselhárítás XVIII. kerület
Duguláselhárítás XIX. kerületDuguláselhárítás XX. kerület
Duguláselhárítás XXI. kerületDuguláselhárítás XXII. kerület
Duguláselhárítás XXIII. kerületDuguláselhárítás Budapest
5/5 - (1 vote)